• darkblurbg
    Concrete tools voor Ondernemers
  • darkblurbg
    De Corona Voucher voor extra ondersteuning

Welkom op deze pagina voor Ondernemend Groningen. Met deze Corona Toolkit is het voor ondernemers mogelijk om zich te laten informeren, inspireren en/of ondersteuning te krijgen op verschillende onderwerpen. We verbinden, verwijzen door en werken nauw samen met vele partners in en rondom de gemeente Groningen en daar waar aanbod ontbreekt creëren we het. 

Maak gebruik van de vele bijeenkomsten en trainingen die kosteloos zijn bij te wonen. Wil je daarnaast op individuele basis werken aan je bedrijf, dan zijn er verschillende individuele maatwerktrajecten. Voor veel van deze trajecten geldt een flinke korting of kan een Ondernemersvoucher worden ingezet, waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden of zelfs kunnen worden teruggebracht naar nihil.


Ondernemersloket

Heb je als ondernemer vragen over het aanbod aan trainingen, cursussen en andere bijeenkomsten? Wil je weten wat voor jou het beste past? Of heb je specifieke vragen over regelingen, verdiepingstrajecten of andere zaken? Neem contact op met het Ondernemersloket, we helpen je graag verder!Uitgelicht: Groei door Online Marketing - 2 nov.

Groei is de ambitie van (bijna) elke ondernemer. Maar groeien gaat niet vanzelf. Je zult stappen moeten nemen, de juiste kennis bezitten en weten hoe je deze kennis inzet. Online marketing kan je helpen te groeien, ook als je geen webshop hebt! In drie inspiratievolle werksessies gaan wij dieper in op de wereld van de online marketing en staan we stil bij: meten is weten en customer journey. Deze werksessies worden gegeven door expert bedrijven Conversies.nl, Daar-om en Buro Social

Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je op onderstaande button!


Online Ondernemerschap

Hoe kun je als ondernemer en/of medewerker inspelen op de mogelijkheden van de nieuwe media. Waar liggen kansen en mogelijkheden om je organisatie, ook online, te laten groeien en hoe ga je om met deze nieuwe vorm van bedrijfsvoering. 

We bieden praktische trainingen aan om je verder te helpen online te ondernemen. 

Doorgaan of Stoppen? 

Misschien loop je al langer met het idee om te stoppen met je bedrijf, of zijn de vooruitzichten simpelweg niet zo rooskleurig als dat ze eerder waren. Kun je nog bijsturen? Wil je op zoek naar bedrijfsopvolging? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je beginnen?

In praktische sessies wordt je geïnformeerd over bedrijfsbeëindiging of bedrijfsopvolging.  

 

 

Business coach

Soms heb je als ondernemer behoefte aan nieuwe prikkels, aan iemand die je een spiegel voorhoudt of simpelweg met je meedenkt. Een business coach kan dan uitkomst bieden. Professionals uit het bedrijfsleven met veel ervaring, die deze graag beschikbaar stellen.   

In een eerste kennismaking met coaching voor ondernemers hoor je alle ins & outs.

 

 

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Online Ondernemerschap' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Bedrijfsopvolging / -beëindiging' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Coaching' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden


De kracht van positief denken

In tijden waarin veel ondernemers worstelen en het niet altijd duidelijk is wanneer we weer over kunnen naar het vertrouwde 'normaal' is het lastig om altijd positief te blijven. Toch geeft een positieve mindset je kracht en zelfvertrouwen voor nu en in de toekomst.

Tijdens een webinar ervaar je de kracht van een positieve mindset.

Vernieuwend Ondernemerschap 

De wereld om ons heen verandert voortdurend, maar wat zijn de effecten hiervan op het ondernemerschap. Waar liggen kansen voor ondernemers en hoe kun je hierop inspelen. Welke best practices zijn er en hoe ziet die nieuwe toekomst eruit?

In deze inspirerende webinars nemen verschillende sprekers je mee op reis.

 

 

Marketing en communicatie

Een goed marketingplan helpt een onderneming in het concretiseren van de doelstellingen en strategieën. Maar een goed marketingplan schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Hoe werkt het, waar begin je, wie is je doelgroep en hoe bereik je die? 

In deze webinars bieden we je ondersteuning en advies op het gebied van online marketing, sales en communicatie: 

 

Maatwerktraject

 

 Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'De kracht van positief denken' is een Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Vernieuwend Ondernemerschap' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden

Maatwerktraject

 Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Marketing en Communicatie' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden


Leegstand als kans voor ondernemers

De gevolgen van Corona zijn ook zichtbaar in relatie tot het aantal leegstaande panden in de stad Groningen. Samen met Zone Improvement Plan wordt gekeken naar alternatieve invulling van dit soort panden.

Benieuwd naar de tijdelijke mogelijkheden die er voor jou als ondernemer zijn?   

 

 

 

(Gemeentelijke) regelingen / Financiën

De gemeente Groningen is verantwoordelijk voor de uitvoering van tal van regelingen en biedt ondernemers advies op uiteenlopende thema's. Deskundigen die je verder kunnen helpen, nu, maar ook in de toekomst. 

Bekijk welke regelingen voor jou interessant zijn en laat je informeren / inspireren.

Om- en bijscholing van ondernemers en medewerkers

Door de coronapandemie verdwijnen veel banen en ook de technologische ontwikkelingen vergen andere vaardigheden van mensen. Als werkende (of werkzoekende) is het belangrijk je te blijven ontwikkelen. 

Via de Scholingsalliantie Noord zijn er tal van mogelijkheden om je te laten (bij)scholen.

 

 

Maatwerktraject

 Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Leegstand als kans' is (nog) geen Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Gemeentelijke regelingen / financiën' zijn verschillende mogelijkheden.

Lees meer over de mogelijkheden

Maatwerktraject

 Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Leven Lang Leren' is (nog) geen Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden


Klantgerichtheid

Als ondernemer ben je voortdurend bezig om jouw klanten zo goed mogelijk te bedienen. Aandacht voor de klant, om uiteindelijk jouw omzet te verhogen, is waar je als ondernemer dagelijks mee bezig bent. Soms alleen en soms met je team.

Er zijn allerlei tools beschikbaar om jouw klantgerichtheid te optimaliseren. 

Consultancy

Soms heb je als ondernemer behoefte aan strategisch advies over onderwerpen als financiering, marketing of ben je op zoek naar ondersteuning voor je businessplan of groeistrategie. Ontbreekt het aan een goede concurrentieanalyse of een data analyse? 

Ontdek wat een consultant van YAG voor jouw organisatie kan betekenen. 

Starters

Het starten van een bedrijf is altijd al spannend, maar in de huidige situatie extra uitdagend. Je wilt dan ook goed voorbereid van start. En ben je eenmaal gestart, dan kun je alle hulp en adviezen gebruiken om een gezonde onderneming op te bouwen. 

Doe je voordeel met het aanbod in deze Corona Toolkit of check enkele interessante sites.

Maatwerktraject

  • Zie bovenstaande aanbod


Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Zet voor dit onderdeel 'Klantgerichtheid' de Ondernemersvoucher in, of maak gebruik van de subsidie die via de Provincie Groningen beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over de mogelijkheden

Maatwerktraject

  • Zie bovenstaande aanbod


Heb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Consultancy' is een Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor het onderdeel 'Starters' is (nog) geen Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden


Horeca

Horeca ondernemers kennen zware tijden als gevolg van de coronapandemie. Goed advies op tal van onderwerpen is dan zeer wenselijk, of soms een luisterend oor van iemand die echt weet wat er in de horeca aan de hand is. 

Belangenbehartiger KHN biedt diverse tools voor leden en niet-leden in Groningen.

Zelfstandige Ondernemers

Ondernemen is topsport, zeker als kleine zelfstandige. Je bent verantwoordelijk voor je eigen successen, maar hebt ook te maken met teleurstellingen. De Coronapandemie zorgt voor extra uitdagingen, hoe ga je daarmee om en welke ondersteuning is beschikbaar?

Ontdek welke mogelijkheden er zijn om ondersteuning te krijgen voor jouw zaak.


Overige bijeenkomsten 

Naast alle bovengenoemde thema's organiseert de Groninger Ondernemers Academy jaarlijks ook nog andere bijeenkomsten, trainingen en cursussen. Deze variëren telkens in opzet, maar zijn vrijwel altijd kosteloos.

Hou het aanbod in de gaten en mis je iets, laat het ons weten!

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Horeca' zijn mogelijkheden beschikbaar via de branchevereniging KHN.

Lees meer over de Ondernemersvoucher

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Overige bijeenkomsten' is (nog) geen Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden

MaatwerktrajectHeb je behoefte aan maatwerk en persoonlijke begeleiding? Voor dit onderdeel 'Overige bijeenkomsten' is (nog) geen Ondernemersvoucher beschikbaar.

Lees meer over de mogelijkheden


De Corona Toolkit is een initiatief van de Groningen City Club en wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties: