• darkblurbg

Branche:
Retail, Horeca en MKB

 

Kosten:
Geen


ChecktheNewBizz in de bouw
De snelle veranderingen op de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat scholing van werknemers en werkzoekenden steeds belangrijker wordt. Wanneer werk verandert of verdwijnt is bij- of omscholing steeds vaker nodig. In branches zoals de detailhandel, horeca en evenementenbranche dreigen mensen uit te vallen of zijn ze al zonder werk komen te zitten. Daartegenover staan branches met een groot tekort aan personeel. Stichting OTP organiseert in samenwerking met Kansrijkberoep.nl het loopbaanoriëntatie programma ChecktheNewBizz.

Tijdens ChecktheNewBizz oriënteren mensen die een andere beroepsrichting willen kiezen, al dan niet gedwongen, zich op omscholing richting een kansrijk beroep. Tegelijkertijd leveren ze hiermee een bijdrage aan het verkleinen van de personeelstekorten binnen de arbeidsregio Groningen in bijvoorbeeld de bouw en IT sector.

 

Voor wie? 

De eerste editie is ChecktheNewbizz in de bouw. Bijna overal waar je kijkt wordt aan nieuwe projecten gewerkt. Een nieuw schoolgebouw, de sloop van een ziekenhuis en het verduurzamen en versterken van woningen. Kortom; de Bouw is volop in beweging! Naast timmerman en metselaar komen er steeds meer (nieuwe) functies in deze mooie branche. Hou jij ervan om de grote lijnen te bewaken en ben je communicatief sterk? Dan is projectcoördinator iets voor je. Of ben jij cijfermatig sterk onderlegd? Ga dan aan de slag als calculator. Via ChecktheNewBizz in de bouw maken mensen kennis met de vele verschillende, vaak onbekende, baankansen in de bouw.

 

Hoe het werkt!

Na je aanmelding doorloop je de volgende stappen:

  1. Competentie test
  2. Gesprek met een loopbaancoach
  3. Rondleiding bij een bouwbedrijf
  4. Persoonlijk gesprek bij een bouwbedrijf
  5. Persoonlijke plan van aanpak

 

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om je te laten omscholen naar een functie in de bouw? Check de website www.otp.nl/bouw/ voor meer informatie en neem contact op met OTP.

Deelnemen aan ChecktheNewBizz is kosteloos!

 

Bekijk hier de planning van alle bijeenkomsten die vanuit de Corona Toolkit mogelijk worden gemaakt.  Deze online voorlichting ChecktheNewBizz in de bouw wordt georganiseerd door OTP.