• darkblurbg

Branche:
Retail, Horeca, MKB

 

Kosten:
Geen


Het Noorden Leert Door
Door de coronapandemie verdwijnen veel banen. Daarnaast veranderen veel banen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling 
NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken.

 

Er is goed nieuws: voor Noord Nederland is maar liefst 750.000 euro beschikbaar, waarmee 750 mensen geschoold kunnen worden. Er zijn ruim 40 opleidingen en cursussen! Voor deelnemers is het kosteloos. In sommige gevallen wordt wel een bijdrage gevraagd van de werkgever. Het scholingsaanbod is mogelijk gemaakt door vijf MBO-scholen in Noord Nederland. Deze samenwerking heet Het Noorden Leert Door.

 

De vijf MBO-scholen in Noord Nederland slaan de handen ineen: Het Noorden Leert Door. Samen hebben ze het scholingsaanbod voor de subsidieregeling NL Leert Door gemaakt. MBO-scholen richten zich allang niet meer alleen op jongeren. Hun opleidingen zijn steeds meer gericht op werkenden en werkzoekenden. Werkgevers en hun medewerkers kunnen gebruikmaken van praktische en relatief korte opleidingen. Zo komen mensen beter opgeleid en beter voorbereid op de toekomst uit deze corona-periode. De vijf MBO-scholen zijn: Alfa College, Drenthe College, Friese Poort, Friesland College en Noorderpoort.


Aanmelden en kosten

In de meeste gevallen is een opleiding of cursus kosteloos. Soms wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de button aan de rechterkant.
Start vandaag nog met jouw toekomst en bekijk alle mogelijkheden via onderstaande button.