• darkblurbg

Branche:
Retail, Horeca en MKB

 

Kosten:

Ondernemers gevestigd buiten de gemeente Groningen:
Voor dit traject kun je gebruik maken van de Provinciale Ondernemersregeling. Groninger bedrijven die deelnemen aan een door de Provincie Groningen erkend programma krijgen de helft van de kosten van het advies vergoed, tot een maximumbedrag van € 5.000,-. De kosten voor beide trajecten zijn hiermee als volgt:

  • Programma Ondernemen in zwaar weer: met de ondernemersregeling zijn de kosten voor dit programma onderdeel geen € 1.600,- maar € 800,-.
  • Programma Troonopvolgers: met de ondernemersregeling zijn de kosten voor dit programma onderdeel geen € 600,- maar € 300,-.

Ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen:
Voor dit traject bestaat de mogelijkheid om de Ondernemersvoucher aan te vragen. De kosten voor beide trajecten zijn hiermee als volgt:

  • Programma Ondernemen in zwaar weer: met de Ondernemersvoucher zijn de kosten voor dit programma onderdeel geen € 1.600,- maar € 1.100,-. Het is aan te raden om voor dit onderdeel gebruik te maken van de Provinciale Ondernemersregeling.
  • Programma Troonopvolgers: met de Ondernemersvoucher zijn de kosten voor dit programma onderdeel geen € 600,- maar € 100,-.

Ondernemen in zwaar weer

Het je het gevoel dat je met je rug tegen de muur staat? Staat het water je aan de lippen? Of wil je bijsturen nu het nog kan?

In deze aanpak voert een financieel expert van het Ondernemershuis Noord-Groningen of het Regionaal Ondernemings Instituut een financiële scan uit van je zaak. Aan de hand van een analyse van de cijfers en een persoonlijk gesprek bespreek je met een adviseur strategische acties die ondernomen kunnen worden om het rendement en je financiële positie te verbeteren door bijvoorbeeld schulden te herstructureren. Daarbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met je individuele omstandigheden en wensen. Afhankelijk van de uitkomsten van de scan en het advies kan een vervolgtraject worden afgesproken.

 

Wat kun je verwachten?:

  • Wij starten het maatwerkprogramma altijd met een vertrouwelijk adviesgesprek waarin wij jouw wensen en de financiële situatie in kaart brengen.
  • De eerste 8 uur van het advies is altijd gratis en als je deelneemt via Jouw Zaak – Jouw -toekomst ontvang je ook nog een korting over de kosten van €1.600,- excl. BTW. Dankzij de provincie Groningen krijg je hiervan maximaal 50% vergoed. Het maatwerkprogramma Ondernemen in zwaar weer kost je in totaal €800 excl. BTW.

Troonopvolgers

Heb je een bedrijf en overweeg je om dit binnen een periode van vijf jaren te verkopen? Binnen het ‘troonopvolgers’ traject kijken we samen met jou naar: Wanneer beginnen? Hoe aanpakken? Wat is mijn bedrijf waard? Hoe en aan wie wil ik het verkopen? Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit? 

 

Wat kun je verwachten?:

  • Wij starten het maatwerkprogramma altijd met een vertrouwelijk adviesgesprek waarin wij uw wensen en de financiële situatie in kaart brengen. 
  • De eerste 8 uur van het advies is altijd gratis en als je deelneemt via Jouw Zaak – Jouw Toekomst ontvang je ook nog een korting over de kosten van € 600,- excl. BTW. Dankzij de provincie Groningen krijg je hiervan ook nog 50% vergoed. Het maatwerkprogramma Troonopvolgers kost je in totaal €300 excl. BTW.

Organisatie

Beide trajecten worden uitgevoerd door het Regionaal Ondernemings Instituut. Het ROI, opgericht in 1987, is een stichting die (startende) ondernemers in het MKB ondersteunt door het geven van bedrijfsadvies. De activiteiten van het ROI worden gesubsidieerd door het grotere bedrijfsleven en een aantal gemeenten. Door deze financiële bijdragen zijn de eerste 8 adviesuren gratis en wordt professioneel bedrijfsadvies bereikbaar voor iedereen. 

 

Dit programma wordt mogelijk gemaakt vanuit 'Jouw zaak - Jouw toekomst'. Een samenwerking van MKB Noord en de Provincie Groningen om ondernemers in de provincie vooruit te helpen met een ondernemerschapsprogramma op maat. Jouw Zaak – Jouw Toekomst maakt deel uit van de Retailagenda van de provincie Groningen.  Bekijk hier de voorwaarden van de Provinciale Subsidieregeling

 

Start vandaag nog met jouw (online) toekomst en meld je aan via onderstaande button. 

 


Bekijk hier de voorwaarden van de Ondernemersvoucher

 

Vraag vandaag nog de Ondernemersvoucher aan via onderstaande formulier

(alleen voor ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen!)

 

Ingevoerde code is niet correct

The form contains errors