• darkblurbg

Datum:

Dinsdagavond 29 juni 2021 | van 19.45 uur tot 21.15 uur

 

Branche:

Alle branches

 

Kosten:

De online meeting is volledig kosteloos bij te wonen.


De toekomst van winkelgebieden

De toekomst van winkelgebieden


Op donderdag 1 juli geeft het college van B&W de conceptvisie ‘Ruimte voor Retail’ vrij. De nieuwe beleidsvoorstellen voor detailhandel en horeca zijn voor de Groninger Ondernemers Academy alvast aanleiding om een online bijenkomst met 4 deelnemers uit de wereld van Retail te organiseren.

Groningen is als (winkel)stad al jaren in trek bij vele miljoenen bezoekers. De binnenstad kenmerkt zich door kleinere, knusse winkelstraten met eigentijdse winkels en ondernemers, afgewisseld door de grotere ketens en formules. Daarnaast kennen we een rijke historie, hebben we fantastische culturele trekpleisters en draagt de nuchtere Groningse sfeer bij aan de ideale mix voor bezoekers. Niet voor niets stonden we afgelopen jaren op menig bucket-list en wonnen we verschillende 'mooie awards'. 

Zo is de Groninger Warenmarkt al eens uitgeroepen tot beste markt van Nederland. Ook zijn Groningse winkelstraten meerdere keren uitgeroepen tot leukste van Nederland en het Forum tot beste gebouw in 2020. De stad Groningen is daarnaast verkozen als gezondste stad van Nederland. Deze en vele andere titels maken dat Groningen 'the place to be' is.

Maar hoe zorgen we ervoor dat de stad ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor bewoners, bezoekers en toeristen als winkelbestemming? Hoe stimuleren we nieuw ondernemerschap en hoe anticiperen we op bijdragen van nieuwe formules aan de leefbaarheid van de binnenstad? Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor vastgoed partijen? Hoe anticiperen we op de toenemende behoefte van de online economie en de vele vervoersbewegingen die daarmee gepaard gaan.

 

Wat kun je verwachten?

Onder leiding van Rob Weiss (eigenaar van de organisatie Ik Onderneem!) zal er een informeel tafelgesprek plaatsvinden. Aanwezige gasten gaan daarbij samen over bovenstaande en andere onderwerpen in gesprek. Uiteraard kun je als (online) toehoorder via de chat functie meediscussiëren en jouw vragen of opmerking inbrengen. 

 

Sprekers:

 

Rob Weiss: oprichter en pionier van Ik Onderneem! en de motor achter de manier van werken. Dit doet hij vanuit de kernwaarde: Samen, Vindingrijk, Pionier, Resultaat. “Ik Onderneem!” helpt je bij het realiseren van jouw doelstellingen van projecten en bij het overwinnen van ogenschijnlijk onoverkomelijke belemmeringen! Ik Onderneem! is betrokken bij diverse projecten van De Nieuwe Winkelstraat, Inretail en adviseert vele steden in Nederland op het gebied van innovatie, logistieke vraagstukken en het versterken van de aantrekkelijkheid van winkelgebieden. 

Annemarie Raeke: verantwoordelijk voor het Assetmanagement en Acquisitie Vastgoed bij de Maripaan Groep. Annemarie houdt zich o.a. bezig met het verwerven van vastgoed t.b.v. de portefeuille en het acquireren van nieuwe locaties t.b.v. supermarkten en foodgerelateerde concepten. Naast de exploitatie van 14 Jumbo-vestigingen in Noord Nederland heeft de Maripaan Groep inmiddels tal van andere activiteiten. Een van de laatste aankopen betrof een retail-pand in winkelcentrum Paddepoel Groningen en binnenkort is de opening van Merckt Rooftop Bar (hartje) centrum Groningen.

Allard Steenbergen: mede-eigenaar van Boekhandel Godert Walter gevestigd in de Oude Ebbingestraat. Een winkel die in 2022 alweer 80 jaar bestaat en zich kenmerkt door duidelijke specialisaties, zoals Groningana en Duitse literatuur met veel vaste (en loyale) klanten. 

Lieve ten Duis: mede-eigenaar van Mary Jane Schoenenboektiek gevestigd in de Oosterstraat. Van jongs af aan heeft Lieve een passie voor schoenen. Ze behaalde haar diploma in Small Business & Retail Management met een specialisatie in fashion en opende in maart 2018 samen met Nardia van den Poll de damesschoenenboektiek.  

 

Voor wie?

Dit online tafelgesprek is geschikt voor iedereen die mee wil denken en mee wil luisteren hoe verschillende ervaringsdeskundigen kijken naar de toekomst van de binnenstad van Groningen en winkelgebieden in het algemeen. 

 

Praktische informatie

Deze online meeting vindt plaats op het volgende moment:

  • Dinsdagavond 29 juni 2021 van 19.45 uur tot 21.15 uur

Na je aanmelding ontvang je meer informatie via de email. 
Bekijk hier de planning van het gehele aanbod binnen de Corona Toolkit.  


Organisatie

Deze online ontmoeting wordt georganiseerd door de Groninger Ondernemers Academy in samenwerking met de gemeente Groningen. Het gesprek rondom de toekomst van winkelgebieden vormt een wezenlijk onderdeel van de nieuwe retail- en horecavisie die de gemeente ter inspraak zal aanbieden. Naast bovengenoemde online meeting worden ook andere bijeenkomsten aangeboden (5 juli - Horeca en 6 juli - Algemene bijeenkomst). Bekijk het onderzoek, uitgevoerd door de organisatie BRO via de link.


https://ik-onderneem.nl/

https://ik-onderneem.nl/

https://maripaangroep.nl/

https://maripaangroep.nl/

https://www.godertwalter.nl/

https://www.godertwalter.nl/

https://www.maryjaneboetiek.com/

https://www.maryjaneboetiek.com/Deze online ontmoeting wordt georganiseerd in samenwerking met Gemeente GroningenIngevoerde code is niet correct

The form contains errors