• darkblurbg

Nu (tijdelijk) voordelig laten bezorgen van pakketten door ondernemers

De Groningen City Club heeft in samenspraak met de gemeente Groningen het initiatief genomen om (tijdelijk) bezorging door ondernemers in de detailhandel (nog) voordeliger te maken. Inmiddels zijn alle details uitgewerkt en kun je meer informatie over deze actie hier terugvinden.

In tijden van lockdown is het voor jou en je collega ondernemers in de detailhandel alle hens aan dek. Met het wegvallen van de openingsmogelijkheden voor niet-essentiële winkels ben je aangewezen op click & collect, online verkopen, bezorgingen en andere creatieve verkoopkanalen. Om jou als ondernemer extra te ondersteunen heeft de GCC een regeling uitgewerkt om het bezorgen van pakketten voordelig en gemakkelijk te maken. We hopen hiermee dat lokale klanten meer dan ooit worden gestimuleerd om lokaal hun inkopen te blijven doen, want dat is nodig!

Wat houdt de (tijdelijke) actie in?

Met ingang van vandaag kun je als ondernemer, mits je actief bent in de detailhandel én gevestigd bent in de gemeente Groningen voor het bezorgen van pakketten gebruik maken van voordelige bezorgtarieven. We hebben de samenwerking hierin gezocht met de koeriers Cycloon en Go-Fast. Pakketten die je wilt laten bezorgen, kunnen mits je gebruik maakt van één van deze koeriers, met een korting van maximaal € 3,00 worden bezorgd. Daardoor kan de prijs per pakket teruglopen naar maximaal € 1,92.

Zoals we hierboven al hebben gemeld, is dit een tijdelijke actie, specifiek in tijden van de lockdown én zolang het budget dat hiervoor gereserveerd is het toelaat.

Hoe kan ik gebruik maken van deze voordelige tarieven?

Om gebruik te maken van deze actie sluit je een overeenkomst af met Cycloon of Go-Fast, net zoals je dit normaal ook zou doen. Je bepaalt zelf met welke organisatie je een overeenkomst wilt aangaan op basis van tarieven, maar ook snelheid waarmee pakketten kunnen worden bezorgd en mogelijk andere voorwaarden die voor jou van belang zijn. Nadat je je hebt aangemeld en je eerste pakket hebt aangemeld, zal de korting direct worden verrekend op de factuur die je van de koerier ontvangt. Geen ingewikkelde declaraties dus, maar een directe korting op jouw factuur. Het is dus eigenlijk heel eenvoudig en ook als je al gebruik maakt van één van de twee koeriers kun je gebruik maken van deze voordelige tarieven.

En wat staat er in de kleine lettertjes?

Natuurlijk zijn er een aantal spelregels die we hebben opgesteld. Maar eerlijk is eerlijk, het is allemaal vrij eenvoudig en de kleine lettertjes zijn dus niet heel spannend te noemen. Het budget dat de gemeente in samenspraak met de GCC heeft vrijgemaakt voor deze tijdelijke actie wordt simpelweg omgezet naar een korting per pakket. Gemakkelijker kunnen we het je niet uitleggen.

Om de vragen die je mogelijk hebt zoveel mogelijk te kunnen beantwoorden hebben we een FAQ opgesteld. 27 vragen én antwoorden die betrekking hebben op deze actie. Lees ze even goed door én wil je gebruik maken van deze actie, dan is één telefoontje voldoende om ook jouw pakketten door Cycloon of Go-Fast te laten bezorgen. FAQ

Kijk voor vragen en antwoorden op onze FAQ. Daar vind je praktische informatie over de actie en lees je alles over hoe je je kunt aanmelden bij Cycloon en Go-Fast.