• darkblurbg

Branche:
Retail, horeca en MKB

 

Kosten:
Geen


Scan Digitaal Veilig Ondernemen
Cybercrime is voor veel MKB-ers een toenemend probleem. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. Bijna de helft van alle digitale aanvallen zijn gericht op MKB-ers, blijkt uit internationaal onderzoek van Cisco en Cybersecurity Ventures. Dit leidt tot financiële schade, imagoschade en tijdsverlies. Bovendien gaat een groot deel van de MKB-ers failliet binnen 6 maanden na een digitale aanval.

 

Hoe ziet de scan eruit?
De scan bestaat uit een technisch en organisatorisch deel en is mede ontwikkeld door HBO en MBO instellingen. De scan wordt uitgevoerd door een security professional, die hierin wordt ondersteund door een team van HBO- en MBO-studenten van Hanzehogeschool en Noorderpoort. De security professional is het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de scan.

 

Wat levert de scan op?

  • Tijdens de scan ontvang je als ondernemer praktische adviezen om de digitale weerbaarheid te vergroten van jouw bedrijf;
  • Na afloop van de scan ontvang je als ondernemer een rapport dat inzicht geeft in het niveau van de digitale weerbaarheid van jouw bedrijf, met concrete bevindingen en aanbevelingen;

 

Wat kost de scan?
De scan is in combinatie met de digitaliseringstrajecten gratis voor ondernemers in de gemeente Groningen. Wat we wel van je vragen is tijd. De gemiddelde tijdsbesteding voor deelnemers aan de scan is naar verwachting 8 uur. De security professional die de scan begeleidt neem contact met jou als ondernemer op, voor het inplannen van een intake gesprek. Het doel van dit gesprek is, naast het plannen van de uitvoering van de scan, om relevante informatie over het bedrijf te verzamelen, zodat de scan zo efficiënt mogelijk uit te voeren is en om maximale waarde voor de deelnemers te kunnen creëren.  

 

Over Stichting Cyber Security Centrum  Noord-Nederland
Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland heeft als belangrijkste doel om de digitale weerbaarheid tegen digitale dreigingen waaronder cybercrime van MKB-ers in Noord-Nederland te vergroten. De Stichting ontwikkelt samen met onderwijs en onderzoekinstellingen kennis, biedt informatie aan ondernemers, verzorgt trainingen en bewustwordingssessies en ontwikkelt in samenwerking met gemeente Groningen een keurmerk: Waarborg ‘Digitaal Veilig Ondernemen’. Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland heeft in samenwerking met BBOG en SPD een pilot gedefinieerd voor het ontwikkelen van het keurmerk. Voorafgaand aan de pilot worden door de stichting voor verschillende vijf branches bewustwordingssessies georganiseerd. Ook wordt, in samenwerking met OOGTV, Politie, CCV en security experts, een vijftal videoblogs ontwikkeld die de kennis van ondernemers over digitale weerbaarheid moeten verhogen.



Deze scan wordt georganiseerd door Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland. Een stichting met als belangrijkste doel, de digitale weerbaarheid tegen digitale dreigingen waaronder cybercrime van MKB-ers in Noord-Nederland te vergroten.