• darkblurbg

Veilig Ondernemen

Als ondernemer ben je dagelijks bezig met het reilen en zeilen van je onderneming en digitale veiligheid heeft hierin steeds vaker een belangrijke rol. De gezamenlijke bedrijvenverenigingen en de gemeente Groningen spelen hierop in door vanuit de Groninger Ondernemers Academy kosteloos bijeenkomsten en trainingen te organiseren voor medewerkers, managers en eigenaren in het MKB en de detailhandel. De thema’s variëren en op 18 juni wordt in samenwerking met Veilig Ondernemend Groningen de bijeenkomst Veilig Ondernemen georganiseerd, waarbij (digitale) veiligheid centraal staat. Doe er je voordeel mee en meld je vandaag nog aan! Download HIER de uitnodiging.

 

Datum 

Deze bijeenkomst staat gepland op dinsdag 18 juni 2024: van 17.45 uur tot 22.30 uur

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens de bijeenkomst Veilig Ondernemen vertelt Xander Koppelmans als ‘De Gehackte Ondernemer’ zijn echte verhaal en hoe zijn bedrijf, zijn klanten en persoonlijke omgeving werden geraakt door een cyberaanval. In één van de deelsessies die hierop volgt neemt een cyberspecialist van de Politie regio Noord Nederland je mee in hoe de Politie te werk gaat. Aansluitend vertelt Erik Rutkens namens Cyber Security Noord je wat je kunt doen om je te beschermen tegen cyberaanvallen. In de tweede deelsessie, speciaal voor de automotive verhuur branche, neemt Martin Jansen als relatiemanager autoverhuur van de Politie je mee in de aanwezige criminaliteit binnen de autoverhuur. We sluiten de avond af met een netwerkborrel waar je oa. een online veiligheidsscan kunt afnemen.

 

Programma:

  • 17.45 uur: inloop inclusief maaltijd
  • 18.30 uur: aanvang programma
    • welkom en lancering Veilig Ondernemend Groningen
    • Xander Koppelmans - de Gehackte Ondernemer
    • Deelsessie 1:
      • Cyberspecialist Politie - Cyberteam Politie aan het werk (Politie)
      • Erik Rutkens - Mission Impossible (Cyber Security Noord)
    • Deelsessie 2:
      • Martin Jansen - Criminaliteit in de Autoverhuur (Politie)
  • 21.30 uur: netwerkborrel
  • 22.30 uur: einde
Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor ondernemers en medewerkers actief in alle branches en geïnteresseerd zijn in de digitale veiligheid van hun / het bedrijf.  

LET OP! Voor het onderdeel 'Mission Impossible' dien je een eigen laptop of telefoon mee te nemen, zodat je direct aan de slag kunt.

Aantal deelnemers:

Onbeperkt

Locatie
Congrescentrum Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.
Parkeren (van auto's) kan eenvoudig in de parkeergarage tegenover Martiniplaza. 

 

Over de sprekers

  • Xander Koppelmans is 25 jaar succesvol ondernemer in de communicatiesector. Hij werkt voor vele multinationals en MKB bedrijven. De supermarkten zijn z’n portfolio omdat er in elk gangpad wel verpakkingen en producten uit zijn studio te vinden zijn. Hij werkt ook voor veel grote organisaties zoals Rabobank Nederland, Albert Heijn, Nutricia, Danone, De STER, BLØF en de Rijksoverheid, maar helpt evenzo honderden MKB’ers bij hun communicatievraagstukken. Hij begrijpt communicatie en weet hoe je een verhaal over de bühne moet brengen en weet zijn publiek altijd te raken. Ondanks dat zijn bedrijf goed georganiseerd en beveiligd is, wordt het toch gehackt met alle gevolgen van dien. Hij besluit zijn verhaal openlijk te delen met andere ondernemers om ze te waarschuwen en te helpen en wordt zo “de personificatie van de gehackte ondernemer”. Als ervaringsdeskundige wordt Xander veel gevraagd voor radio- en TV programma’s, geeft veel lezingen, webinars en is te gast in paneldiscussies en talkshows. Zo was hij te zien bij 1Vandaag, BNR nieuwsradio, FD, AD en Trouw. Hij heeft lezingen gegeven in o.a. de Arena, de Kuip en NAC stadion met Peter R. de Vries, John van den Heuvel en Kees van der Spek.
  • Erik Rutkens is practor digitaal veilige hard- en software aan Noorderpoort, oprichter, eigenaar en bestuurder van Zerocopter en een van de initiatiefnemers om door publiek – private samenwerking onder meer de weerbaarheid van het MKB te vergroten. Hij is ook de oprichter van Qbit Cyber Security, waar hij meer dan 10 jaar directeur was. Met meer dan 20 jaar ervaring in cybersecurity weet Erik als geen ander welke nieuwe bedreigingen zich voordoen en wat organisaties kunnen doen om hun digitale weerbaarheid te vergroten. Hij spreekt en schrijft regelmatig over trends in cybersecurity, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity en the Internet of Things. Erik studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met passie en overtuiging maakt Erik ons duidelijk waarom we goede hackers moeten omarmen. Hij vergelijkt het huidige internet met het Wilde Westen. Een rauwe, avontuurlijke, deels wetteloze samenleving van vrijbuiters. De vraag is dan ook niet of je gehacked wordt, maar wanneer. Hoe overleef je in die rauwe, deels wetteloze wereld van het internet?

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.  

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het inschrijfformulier aan de rechterzijde van deze pagina. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving. 


Over Veilig Ondernemend Groningen
In de stad Groningen werken bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen, Politie en Brandweer sinds jaar en dag samen om toe te zien op de veiligheid op bedrijventerreinen. Stichting Veilig Ondernemend Groningen zet zich onder andere in en werkt samen op de thema’s  ondermijning, cybercriminaliteit, collectieve surveillance en kennisverrijking.


Deze bijeenkomst is een initiatief van Veilig Ondernemend Groningen in samenwerking met de Groninger Ondernemers Academy en Platform Veilig Ondernemen.



Ingevoerde code is niet correct

The form contains errors